Треньорът на Барселона Шави Ернандес призна, че мачът със Севиля е поредната възможност за отбора му да затвърди отличната си форма. 

"За нас това ще бъде възможност да се качим на второ място в класирането след серията от добри резултати. Трябва да затвърдим добрите си форма и динамика. Ще се изправим срещу силен отбор на Севиля, който е воден от треньор, на когото се възхищавам. Идват тук след три равенства, надявам се на подкрепата на публиката", бяха първите думи на цитирания от БТА Шави на пресконференцията.

"Ще следим Селта - Реал Мадрид. Ако съперникът направи грешка, добре, но ние се концентрираме върху нещата, които можем да контролираме. Искаме да покажем високата преса и бързото отнемаме на топката, когато я загубим, което видяхме на "Сантяго Бернабеу" в продължение на 60 или 70 минути на високо ниво", надява се специалистът.

"Целта ни е да свършим на възможно най-предно място в Ла Лига и да спечелим Лига Европа", призна Шави.

"Рюдигер? Няма да говоря за трансфери. Нямам никакво оплакване от Дембеле на професионално ниво, откакто работим заедно. Той е футболист, който постоянно мисли как да се подобри. Подновяването на договора обаче зависи само от него", каза още треньорът.

"Бързото завръщане зависи от Ансу Фати. Той вече има 3 или 4 тренировки с отбора при пълно натоварване. Виждам, че е доволен и щастлив", каза Шави.

"В Барселона нямаме спокойни дни. Има критики, мнения, обвинения ежедневно. Сега се завръща и първенството, което ми харесва, защото аз съм състезател", смята треньорът. 

"Клубът не може да си позволи да загуби Гави и Араухо, много са важни за нас, показвам го в минутите, които им давам на терена. Оптимист съм, че ще намерим решение за тях. Надявам се, че е въпрос на време", каза още каталунецът.